De leukste 
zwemvereniging
van Rotterdam!

Welkom bij de
Watervrienden Rotterdam!

De Watervrienden Rotterdam zijn opgericht op 1 april 1936 en zijn aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS).

Wij geven les in het Zwem-ABC, Zwemvaardigheden en Conditiezwemmen.

Zwem-ABC

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Haal je Zwem-ABC voor een leven lang zwem- en waterplezier!

Meer informatie

Zwemvaardigheden

Vergroot je zwemvaardigheid na je Zwem-ABC en uitermate geschikt voor jonge kinderen.

Meer informatie

Conditiezwemmen

Lekker zwemmen en tegelijk de conditie verbeteren? Conditiezwemmen is dan voor jou !

Meer informatie

Zwemdiploma A, B en C

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.

Eisen diplomazwemmen

Zwemdiploma A

Je beheerst de basis vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.


Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

Bekijk de zwem-agenda!

Zwemdiploma B

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bekijk de zwem-agenda!

Zwemdiploma C

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Bekijk de zwem-agenda!

ABC zwemmen bij de Watervrienden Rotterdam is leuk!

Leren zwemmen is in ons waterrijke land heel belangrijk. Wij wonen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op in een van de vele zwembaden of recreatieplassen. Daarom vinden wij het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. De Watervrienden Rotterdam zijn Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s.

De Nationale Zwemdiploma’s worden landelijk uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid en bestaan uit het Zwem-ABC, de Zwemcertificaten en de Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het Nationaal Zwemdiploma C van de Nationale Raad Zwemveiligheid op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. Dit kan met de Zwemvaardigheidsdiploma’s na het Zwem-ABC.

Bekijk de zwem-agenda!

     Schrijf je nu in!

Zwemvaardigheden

Wie het Zwem-ABC heeft behaald, heeft het predikaat Zwemveilig. Maar na het Zwem-ABC kun je je zwemvaardigheid nog verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s. Zeker voor jonge kinderen die het Zwem-ABC hebben voltooid, is het raadzaam regelmatig te blijven zwemmen om hun geoefendheid op peil te houden. Met de Zwemvaardigheidsdiploma’s is dit heel goed mogelijk.



Eisen zwemvaardigheid
VERGROOT DE ZWEMVAARDIGHEID

Zwemvaardigheid 1, 2 en 3: na het Zwem-ABC kun je de zwemvaardigheid en zwemveiligheid verder vergroten met de Zwemvaardigheidsdiploma’s.

ZWEMMEN IS LEUK!

Kinderen die het leuk vinden om na het behalen van het Zwem-ABC nog meer te leren, kunnen hun zwemvaardigheid verder vergroten met de algemene en specifieke Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Conditiezwemmen

Conditiezwemmen is bedoeld voor de zwemmer die het prettig vindt onder begeleiding van een instructeur in een opbouwend schema banen te zwemmen.

Schrijf je nu in!

Wie zijn de  Watervrienden Rotterdam ?

De Watervrienden Rotterdam zijn opgericht op 1 april 1936 en zijn aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). 

De Watervrienden Rotterdam geven eenmaal per week les in zwembad Overschie. Wij geven les in het Zwem-ABC, maar ook de Zwemvaardigheden.

Meer informatie

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

1e Kwartaalblad 2024

De Watervrienden Rotterdam wensen iedereen de beste wensen voor 2024 ! De redactie heeft niet stil gezeten in de vakantie, hier is het eerste kwartaalblad voor 2024 alweer.

Read more

4e Kwartaalblad 2023

Alweer de laatste voor dit jaar: het 4e kwartaalblad. Veel leesplezier !

Read more

3e Kwartaalblad 2023

Nog net voor de zomervakantie de 3e editie van het kwartaalblad. Veel leesplezier en een hele fijne vakantie !

Read more

Contact

Heb je een vraag of opmerkingen? Neem dan contact met ons op!